Glavna stran

Iz Kolorocnik

(Primerjava redakcij)
Skoči na: navigacija, iskanje
 
Vrstica 15: Vrstica 15:
== O avtorjih  ==
== O avtorjih  ==
-
Koloročnik je nastal pod okriljem Komisije za turno kolesarstvo pri Planinski zvezi Slovenije. Uredniški odbor in avtorji člankov so izkušeni turni kolesarji, ki sodelujejo v formalnem procesu izobraževanja v sklopu Komisije za turno kolesarstvo. Če bi radi sodelovali pri pisanju Koloročnika, prosim kontaktirajte [[Pošlji sporočilo uredniku Koloročnika|glavnega urednika]]
+
Koloročnik je nastal pod okriljem Komisije za turno kolesarstvo pri Planinski zvezi Slovenije. Uredniški odbor in avtorji člankov so izkušeni turni kolesarji, ki sodelujejo v formalnem procesu izobraževanja v sklopu Komisije za turno kolesarstvo. Če bi radi sodelovali pri pisanju Koloročnika, prosim kontaktirajte [[Pošlji sporočilo uredniku Koloročnika|glavnega urednika]].
<br>  
<br>  
[[Image:Ozadje.jpeg|border|center|500px]]
[[Image:Ozadje.jpeg|border|center|500px]]

Trenutna redakcija s časom 15:08, 11. maj 2012


Dobrodošli na straneh Koloročnika

Koloročnik je spletni učbenik za turne kolesarje. Namenjen je vsem ljubiteljem turnega kolesarstva, ki bi radi našli odgovore na različna vprašanja. Po svojih močeh se trudimo, da čimbolj celovito pokrivamo vsebine, katerih obvladovanje se nam zdi pomembno za varno, sproščeno in užitkov polno turno kolesarjenje.

O vsebini

Ker na področju turnega kolesarstva v slovenščini primanjkuje literature, smo se odločili znanje shraniti v obliki spletnega učbenika, ki je prosto dostopen vsem uporabnikom. Vsebina je povzeta po predmetniku izobraževanja Komisije za turno kolesarstvo. Razdeljena je po področjih in predmetih, ki se učijo na seminarjih in izobraževanjih tekom celega leta. Avtorji člankov se trudimo, da bi bile vsebine sveže in ažurne, hkrati pa naprošamo vse uporabnike, ki najdejo morebitne napake ali pripombe, da nam te sporočijo. Le skupaj bomo lahko Kolorčnik razvili v popolnejšo zbirko gradiva.

O odgovornosti

Uredniki in avtorji člankov ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za nesreče, ki bi bile lahko posledica napačnega ravnanja ali napačne interpretacije vsebin iz Kolorčnika. Vsi, ki uporabljamo Kolorčnik kot vir informacij se moramo zavedati, da je turno kolesarstvo potencialno nevarna aktivnost, ki lahko privede do poškodb. Zato na tem mestu velja opozorilo, da je treba k turnemu kolesarstvu pristopiti postopno, dosledno in sistematično, saj le na ta način zmanjšamo možnosti nesreče. Vsebine iz Koloročnika se podajajo na seminarjih in izobraževanjih Komisije za turno kolesarstvo in niso primerne za samostojno pridobivanje znanja in izkušenj.

O avtorjih

Koloročnik je nastal pod okriljem Komisije za turno kolesarstvo pri Planinski zvezi Slovenije. Uredniški odbor in avtorji člankov so izkušeni turni kolesarji, ki sodelujejo v formalnem procesu izobraževanja v sklopu Komisije za turno kolesarstvo. Če bi radi sodelovali pri pisanju Koloročnika, prosim kontaktirajte glavnega urednika.


Ozadje.jpeg
Osebna orodja
Kulturne in sociološke osnove planinstva
Planinec, bio-psiho-socialno bitje
Prva pomoč in reševanje
Gorsko okolje
Načrtovanje ture
Etični kodeks